Bent u chauffeur en wilt u met lang en zware voertuigen kunnen rijden? Dan heeft u een certificaat Chauffeur Lange en Zware Voertuigen nodig.

Voor wie?

De opleiding LZV is voor chauffeurs van transportbedrijven die een ontheffing hebben aangevraagd om met lange en zware voertuigen te rijden. Deelnemers aan de opleiding zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE. Daarnaast hebben de deelnemers de afgelopen 3 jaar geen ontzegging rijbevoegheid gehad.

 

Resultaat

Deelnemers leren rijden en manoeuvreren met lange en zware voertuigen.

Inhoud

Theorie

  • Verkeerswetgeving
  • Invloed van de lading op de voertuigbeheersing
  • Aandacht voor speciale kijk- en stuurtechniek

 

Praktijk

  • Instructierit met voertuig Bremmer Transportcollege BV - Bijzondere manoeuvres

 

Examen

Het examen wordt afgenomen door het CCV dit betreft een praktijkrit en een mondeling theorie gedeelte. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangt de deelnemer van het CCV het certificaat Chauffeur Lange en Zware Voertuigen. Bij inschrijving ontvangt de kandidaat een samenvatting van de theorie zodat deze van tevoren kan worden doorgenomen zodat er in de lessen zoveel mogelijk tijd overblijft voor het praktijkgedeelte.

 

Nascholing

De 1-daagse opleiding telt voor de nascholing voor 7 praktijkuren Wanneer er vanuit een bedrijf meerdere kandidaten de opleiding willen volgen, dan zouden er 2 kandidaten 2 dagen samen kunnen lessen waarbij de cursus telt voor 14 uur nascholing. Het voordeel hiervan is dat de kandidaten ook van elkaar kunnen leren.

Data in overleg